Натурален ябълков оцет
Био сертифициран Натурален ябълков оцет

Бетакаротинът,мощен антиоксидант в ябълковия оцет

Бета каротинът в Натуралният ябълков оцет е смятан за един от най-силните антиоксиданти.Предпазвайки организма от атаките на свободните радикали,той повишава имунитета и устойчивостта на организма спрямо инфекциите.Свободните радикали се образуват в организма преди всичко под въздействието на отровните вещества от околната среда,които попадат в него чрез въздуха и храната.Те имат изключително висок окислителен потенциал и на атаките им са изложени всички вещества и структури в организма.Особено опасни са те за ненаситените мастни киселини(Омега 3)в състава на клетъчните обвивки и вътреклетъчните прегради,чието увреждане е пагубно за клетките.Продължителното увреждане на клетките и структурите на организма може да бъде причина за преждевременно остаряване,катаракта,сърдечно-съдови заболявания,нарушения във функционирането на имунната система и онкологични заболявания.Вече са проведени много научни изследвания,които сочат,че т.нар.антиоксиданти в ябълковият оцет имат способността да влизат във взаимодействие със свободните радикали,лишавайки ги от опасната им активност.При това бета каротинът от ябълковият оцет се усвоява много по-лесно,отколкото включеният в състава на други хранителни продукти.

Използвайте суров нефилтриран,непастьоризиран ябълков оцет.

Калцият в ябълковият оцет

Калцият участва в структурата на костната тъкан и зъбите.Почти 99% от него се съдържат в костите и зъбите под формата на калциев фосфат и карбонат.Но въпреки,че само 1% от костния калций се намира извън скелета ,без този нищожен процент съкращаването на мускулите не би било оптимално.Освен това калцият участва в кръвосъсирването,регулира мембранната пропускливост на клетките,сърдечния ритъм и храносмилането,кръвното налягане и мускулният тонус ,както и нервната система.Необходимото за възрастния организъм количество калций е около 800мг. на ден.При недостатъчен внос на калций се получават мускулни спазми,чупливи кости,заболявания на зъбите и венците,сърцебиене,безсъние.Недостигът принуждава организма за нормалното си функциониране да изтегля калций от костите,което става причина за възникването на остеопороза.
Ябълковият оцет може да помогне за профилактиката на остеопорозата,защото освен калций съдържа и лимонена киселина,която го прави лесно усвоим и подпомага всмукването му чревните власинки.Дори малко количество оцет,добавено към храната подпомага отделянето на калция от подложените на термична обработка кости.Две супени лъжици Натурален ябълков оцет добавени към 1/2 костен бульон,повишават значително съдържанието на калций в него.
Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на сайта. Към пълната версия.
Уебсайт в alle.bg