Натурален ябълков оцет
Био сертифициран Натурален ябълков оцет

Натуралният ябълков оцет - идеалната храна на Майката Природа

Изследвания в световен мащаб показват,че Хипократ (бащата на медицината) открива, че натуралният ябълков оцет  е мощно прочистващо средство и лечебен еликсир , естествено срещащ се антибиотик и антисептик, който се бори с микробите и бактериите, за по-здравословен и по-дълъг живот!

Универсалността на Натуралният ябълков оцет като мощен агент за прочистване на тялото е легендарна. Това е било проследено от египетските урни, през 3000 г. пр. Хр .Вавилонците го използвали като подправка и консервант, а армията на Юлий Цезар , използвали ябълковият  тоник, за да бъдат здрави и да се борят с болестите.  Той е бил използван в библейските времена като антисептик,както  и като средство за изцеление ,което е споменато и в Библията. В Париж през Средновековието, е бил продаван, като дезодорант, лечебен тоник и питие за здраве.

Дори Христофор Колумб и екипажът му на път за  откриването на  Америка през 1492 са използвали оцет за предотвратяване на скорбут. От векове в Япония, самураите са го използвали  за сила и мощ. 

Натуралният ябълков оцет - идеалната храна на Майката Природа

Органичният, суров ябълков оцет наистина може да бъде наречен една от най-съвършената храна на Майката Природа.  Натуралният оцет трябва да е с богат, кафеникав цвят и ако се държи към светлината, можете да видите една малка формация на "паяжина" вещество, което ние наричаме "майка" . Обикновено "майка"-та  се утаява на дъното на  бутилката. Природният оцет има остър мирис. Това са естествени, добри знаци.

Защо  натуралният ябълков оцет изчезна от рафтовете на магазините?

Вината за изчезването на естествен суров ябълков оцет от супермаркетите лежи върху раменете на широката общественост, както и на производителите на оцет.

Повечето хора си купуват храна с очите, не мислят за доброто и здравословно  хранене. Производителите на оцет  не успяха да просветят обществото за това, какви мощни качества за здравето има натуралният оцет.Защо?  Повечето от тях нямат и   най-малкото познание за  здравословните стойности на естествения, органичен, нефилтриран, мътен

( по-малко привлекателен ) ябълков оцет с "майка. " Те произвеждат пастьоризиран, рафиниран и дестилиран оцет, тъй като обществеността поиска оцета да има ясен изглед. Това беше просто запълване на търсенето и предлагането.

Мощните  качества за здравето са премахнати

 Не може напълно,обаче да   се  обвиняват производителите на оцет. Те не са диетолози, нито пък са биохимици. Тяхната дейност е да дадат на клиентите какво искат. Повечето хора купуват оцета за овкусяване,  и мариноване на техните храни.

Натуралният ябълков оцет  разполага с мощни здравословни качества

Както широката общественост, така и  производители на оцет не  са били информирани за по-силните качества за здравето на органичния, суров, нефилтриран, оцет. Невежеството не винаги е блаженство! Когато повечето хора видят натурален ябълков оцет с кафеникав цвят и малки, паяжина "майка", плаваща в него, той им изглежда неприятно.Повечето хора  искат всичко, което  купуват,  да има перфектен вид!

За да отговори на това търсене на бистър, без паяжина ("майка")оцет, е причина производителите да дестилират  оцета. В процеса на дестилация, се унищожават мощни ензими и  животворните минерали като калий, фосфор, естествен органичен флуор, силиций, минерали и пектинa, както и много други мощни хранителни вещества! Дестилацията също унищожава естествената ябълчна и винена киселина, които са важни в борбата на тялото с токсините и инхибира патогенните бактерии.

Производителите на ябълков оцет , които са съгласни да продават своя продукт за печалба,извоюваха смъртна присъда срещу натуралния, органичен, суров,ябълков оцет. Обществеността има каквото иска- ясен, привлекателен, но мъртъв оцет .

Оцета ,който купуваме е, произведен   от въглищен катран! Изглежда чист, бял и вкусен . Днес това е най-популярния оцет в супермаркетите. Той е по-евтин, и повечето хора купуват този безполезен оцет. Няма нищо изкупителната за търговски оцет, освен чистия им вид и вкус на оцет. Той няма здравословна стойност,не  съдържа здравословните качества  на органичния суров оцет  с“ майката“. Милиони хора по света никога не са  ползвали  за здравето си  този природен продукт , както Хипократ.

Много хора имат някакво предубеждение, че Ябълковият оцет е вреден за организма .Въпреки това,те употребяват  дестилиран, пастьоризиран, филтриран, малцов и синтетичен, мъртъв оцет, който трябва да се избягва за консумация от човека!

Позволете  да ви уверя, че няма нищо в този прекрасен, органичен, суров ябълков оцет и, че не можете по никакъв начин да навредите на тялото си! Той наистина прави чудеса.

Mила Керемедчиева 17 Септември 2011
ОК!
Аз не живея в БГ. По какъв начин мога да закупя тови оцет? Каква е рецптата???
Александър Галев 17 Септември 2011
Изчакай "Ябълков оцет", и ако не ти отговори ми се обади.
ябълков оцет 18 Септември 2011
Има много рецепти за направата на домашен оцет като например- 9кг.ябълки 30литра вода,3 кг захар(1:3 вода и плод и по 100гр на литър вода захар),от който се получава около 30 литра оцет.Оцета направен по този начин не може да се сравни с оцета направен от 60кг ябълки за да стане 30литра оцет ,от 100 % ябълков сок.По тези бабешки рецепти оцет може да се направи само от вода и захар.Ние препоръчваме да се прави само от 100% ябълков сок,без каквито и да било добавки.При всяка ферментация,контролирайте остатъчна захар,остатъчен алкохол и при последната ферментация киселинност,за да сте сигурни,че накрая сте получили продукт който е полезен за вашето здраве и спокойно може да консумирате вие и вашите деца
ябълков оцет 18 Септември 2011
Контрола на остатъчен алкохол,остатъчна захар и киселинност се осъществява в акредитирана лаборатория,като това са само едни от основните показатели,които трябва да се следят,има и още много други.
Галя Крумова 28 Ноември 2011
Моля Ви дайте рецепта за приготвяне на суров, нефилтриран, непастьоризиран ябълков оцет,домашно приготвен в по- малки количества.
Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на сайта. Към пълната версия.
Уебсайт в alle.bg