Натурален ябълков оцет
Био сертифициран Натурален ябълков оцет

„Чудото“ наречено Натурален ябълков оцет

Ябълковият оцет е лекарствен разтвор с дълга история. Той е направен  от ферментирането на чист ябълков сок ,който чрез достъпа на кислород, превръща   алкохола в оцетна киселина, характеризираща остротата на  "оцета". Той съдържа особено важни витамини,като  витамин Е ,витамин C, витамин А, витамини B1, B2 и B6, както и бета-каротин и витамин P. Други полезни елементи ,която тази напитка включва са калций, натрий, желязо,бор, магнезий и калий.

Най-честата употреба на ябълковия оцет е в помощ на метаболизма за намаляване на нивата на LDL, или вредния холестерол, намаляване на задържане на вода, както и много други ползи, включително регулиране на кръвното налягане и подобряване на циркулацията на кръвта.

Не е чудно тогава, че редовните потребители ябълков оцет са подобрили нивата си  на жизненост и енергия и са намалили  здравословните си проблеми.

Артрит страдащите например се възползват от намаляване на болката и забавяне на прогресирането  на състоянието им в резултат на редовния прием на ябълков оцет редовно.В резултат на него се подобрява метаболизма и се намаляват нивата на токсичните отпадъци в тъканите.

Пациенти с астма, твърдят,че освен редовния прием на Натурален ябълков оцет , кърпи напоени с оцет поставени върху китките облекчават симптомите на състоянието им. Много от страдащите от астма се кълнат в тази техника.

Ябълковият оцет е чудесен източник на,калий. Калият е елемент, който е от решаващо значение за много от основните телесни процеси, включително и тези, които регулират кръвното налягане. Редовния прием на  ябълков оцет, намалява  кръвното налягане, като леко разреждане на кръвта, като по този начин намалява  риска от усложнения , поради високо кръвно налягане, като инсулт.

Магнезий, калций и силиций са открити  в значителни нива в ябълковия оцет и тези минерали са изключително полезни при лечение на костни заболявания като остеопороза. 

 Докато много учени са в търсене за лек за рака, някои медици са установили, че високите нива на бета-каротин,който е мощен анти-оксидант, може да помогне за подобряването на някои от условията, които причиняват рак. Свободните радикали са съединения, формирани в телата ни. Оставени  непокътнати, може да увредят  тъканите и да създадат ситуация, в която се повишава риска от развитието на  рак. Антиоксидантите като бета-каротина  в ябълковия  оцет, помагат да се неутрализира тези свободни радикали и намалява риска от ракови заболявания.

Освен това, ябълков оцет съдържа пектин, който е източник на фибри, което е известно за подобряване на храносмилането и ускоряване на изхвърлянето  на потенциално вредни,причиняващи  рак, вещества от организма.

Обща гъбична инфекция, също може да бъде лекувана  ефективно със смес от ябълков оцет и топла вода, които се използват за почистване на засегнатата област два пъти дневно. Ябълковият оцет помага да възстановите  рН баланса който могат да бъдат в основата на проблема. 

 Високият холестерол е един от основните рискови фактори за сериозни заболявания в съвременния свят, което води до високо кръвно налягане, мозъчен инсулт и сърдечни пристъпи. Промяна във вашият хранителен режим, включващ  по-малко мазнини и повече фибри, може да помогне, а водно разтворимите фибри в ябълковия  оцет са изключително важни при хора с висок холестерол. Редовната консумация на ябълков оцет, в съчетание със здравословна диета драстично намалява нриска от високо кръвно налягане, високи нива на LDL (лошия) холестерол, и всички отрицателни въздействия върху здравето, свързани с тези условия.

Традиционно средство  за лечение на настинка включва накисване на кафява хартия в ябълков оцет и опаковане на гърдите плътно за около половин  до един час.Въпреки, че ползите, може да бъде получени и само от пиене на оцет.

Ябълковият оцет е също по различен начин,който  се използва за лечение на запек. Съдържащите се в него различни витамини, минерали и полезни ензими, помагат за възстановяване на нормалната функция на червата. Възрастните хора са по-уязвими към храносмилателни проблеми, редовният прием на Натурален ябълков оцет може да помогне да се предотвратят потенциални проблеми с храносмилането, свързани заболявания като улцерозен колит.

Съдържанието на  водно разтворими фибри в ябълковия  оцет е  полезен за диабетици, като регулира  нивата на кръвната захар.

Защитниците на невероятните свойства на ябълковия оцет говорят за неговата ефективност при лечение на главоболие, умора и депресия. Ябълковият оцет особено  подпомага функцията на черния дроб.

Възпалено гърло, скованост на ставите и язви са са били успешно лекувани с помощта на ябълков оцет.

Използвайте суров,нефилтриран,непастьоризиран ябълков оцет.

Антон Димитров 13 Декември 2012
Благодаря за ценната информация! От години сам си правя истински ябълков оцет. Обогатявам го с мед и други подправки на вкус. Като допълнителна екстра е, че дръвчетата са ми в двора и никога не са пръскани с химикали или каквото и да е. Радвам се, че мога да подарявам и на приятели.
Гост 22 Декември 2012
Zdr,priateli iabalkoviat ocet e idealno sredstvo za majete i za jenite,receptata e,1 chasha voda ,i edna supena lajica iabalkov ocet,polvin chas predi iadene,badete zdravi
Гост 28 Декември 2012
Blagodaria vi mnogo,no moje li da mi kajete receptata za pravene na domashen ocet,med i drugi podpravki,blagodaria vi predvaritelno.
Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на сайта. Към пълната версия.
Уебсайт в alle.bg