Натурален ябълков оцет
Био сертифициран Натурален ябълков оцет

Рецепти

Натуралният ябълков оцет облекчава болка и скованост в ставите

Природният ябълков оцет  се смята за една превъзходните природни храни. Мощните ензими и минерали, които той притежава са полезни за облекчаване на болки  в ставите. Много от страдащите от артрит пият ябълков оцет всеки ден, за да  облекчат тези болки и сковаността. За да има ефективни резултати ябълковият трябва да бъде органичен,непастьоризиран и да съдържа плаващо кафеникаво вещество, наречено "майката".

Основни хранителни вещества на Натуралният ябълков оцет включват:

 • калий
 • сяра
 • желязо
 • фосфор
 • мед
 • натрий
 • флуор
 • силиций
 • калций
 •  магнезий и други мощни  минерали, ензими и аминокиселини

Естествените киселини, съдържащи се в Натуралния ябълков оцет:

 1. ябълчена киселина
 2. оцетна киселина
 3. млечна киселина

Естествените киселини не позволяват производството и  растежа на болестотворни бактерии в храносмилателната система и  подобряват  храносмилането. 

Дестилираният оцет може да бъде по-привлекателен за окото, но ценните хранителни вещества се отстраняват чрез пастьоризация и това, което  остава е мъртъв оцет.

Как  ябълковия оцет облекчава  болките в ставите и скованост ?

Калиевият дефицит в крайна сметка води до скованост в ставите. Натуралният оцет е богат източник на калий и подпомага за премахване на токсините и киселинните кристали от тялото. Натрупването на киселинни кристали, причинява болка, възпаление и скованост. Ябълковият оцет помага да се разграждат тези кристали, така че те да се изхвърлят от тялото и по този начин се облекчава  сковаността и болката.

Какво са киселинните кристали / кристали пикочна киселина?

Киселинните кристали са вещества, които се образуват, след като вашето тяло по естествен път разбива отпадъчните продукти, които също са известни като пурини. Ако има повишено производство на пикочна киселина и бъбреците Ви не са я филтрирали, тя може да доведе до проблеми, такива като хиперурикемия (високо ниво на пикочна киселина в кръвта), в резултат на подагра и други артритни състояния. Повишените нива на пикочна киселина също могат да причинят колекция от кристални депозити в бъбреците ( камъни в бъбреците), които са много болезнени.

Причината за високите нива на киселинни кристали могат да бъдат свързани с приема на храни с високо съдържание на пурини (пикочна киселина)

Най-добрият начин е да приемате ябълкови оцет:

Смесват се 1 супена лъжица Натурален оцет и 1 супена лъжица мед в  чаша хладка (не гореща) вода. Пийте по 1-3 пъти на ден.

2 белтъка,1/2ч.ч оцет,1/4ч.ч зехтин се смесват и болните стави се масажират с получената смес,след което мястото се избърсва с мека кърпа.

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на сайта. Към пълната версия.
Уебсайт в alle.bg