Ябълков оцет за отслабване
Ползите за здравето на ябълките са обезсмъртени с поговорката "една ябълка на ден държи доктора далеч". Ябълките съдържат различни витамини и минерали, пектин, разтворими фибри и др. Според привържениците на ябълковия оцет , този продукт е много по-здравословен от ябълките в суров вид.Ябълковият оцет, който се произвежда чрез ферментация на цели ябълки, отдавна е бил използван като здравословна добавка, тъй като тя е богата на витамини и минерали, ензими, аминокиселини и пектин.
Ябълковият оцет е богат на витамини, като витамин C , витамин Е, витамин А, витамин Р, витамин В1, витамин В2 и витамин В6. Също така съдържа и минерали като манган, желязо, калций, натрий , магнезий , сяра, мед, фосфор, силиций, хлор и флуор . Освен витамини и минерали, ябълков оцет също съдържа много ензими, аминокиселини, алкохолни киселини, пропионова киселина, пектин и др, които са полезни за човешкото тяло. Следователно, той се счита за най-добрата добавка към диетата. Твърди се също, че може да намали холестерола в кръвта , помага на храносмилането се, понижава кръвното налягане, укрепва сърцето, нормализира кръвната захар и е превантивно средство за борба с рака.Ябълковият оцет също се използва за предотвратяване на крампи на краката, пърхот , артрит и др. и за изчистване на вредните токсини от тялото.
Ябълков оцет за отслабване
Ябълковият оцет насърчава обмяната на веществата, което води до изгаряне на мазнините по-бързо от нормалното. За да постигнете загуба на тегло, вие трябва да започнете с една чаена лъжичка ябълков оцет преди всяко хранене 3 пъти дневно за 2-3 дни и постепенно увеличавайте количеството на две до три супени лъжици.
Ябълковият оцет - Как действа
Смята се, че витамините , минералите, ензимите, аминокиселините и други съставки в ябълков оцет съвместно ускоряват скоростта на метаболизма, намаляват задържането на вода в тялото, а също и потискат апетита . Ако се консумира преди ядене, може да предизвика усещане за ситост.Според някои от последните медицински изследвания, оцета забавя покачването на кръвната захар и нивата на инсулина, след хранене. Задължително използвайте ябълков оцет, , който се състои от двойна ферментация ябълков сок,който е нефилтриран и непастьоризиран,тъй като тези процеси унищожават полезните съставки в ябълковия оцет.
Скоростта на загуба на тегло може да варира, като цяло, отслабването ще бъде постепенно, но постоянно.